Mjuk kaka chokladruta (med chokladglasyr och riven kokos)

100 g mjuk kaka chokladruta m. chokladglasyr riven kokos består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, vitamin A, kalcium, magnesium och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

421,0 kcal
100 g
Kolhydrater
47,7 g / 100 g
Fett
23,2 g / 100 g
Protein
4,2 g / 100 g
  • Fett 23,2 g
    • varav mättat fett 11,6 g
    • varav enkelomättat fett 6,4 g
    • varav fleromättat fett 4,0 g
  • Kolhydrater 47,7 g
    • varav sockerarter 36,9 g
  • Protein 4,2 g
  • Fibrer 2,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
33% DRI
Rik på
Fosfor
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
47,7 g
Socker totalt
36,9 g
Kostfiber
2,5 g
– varav sackaros
36,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skär kakan i rutor eller bitar för enkel servering.
  • Servera kakan rumstempererad för att få fram smakerna bäst.
  • Toppa med vispad grädde eller vaniljglass för en lyxigare dessert.
  • Strö över riven kokos eller hackade nötter för extra textur och smak.
  • Använd som fyllning i tårtor eller som bas i en dessertbowl med färska bär.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kakan i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den kall i kylskåp om du inte äter upp den inom kort. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt om du vill behålla kakans mjuka konsistens.