Mjuk chokladkaka

100 g mjuk kaka chokladkaka består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, vitamin A, kalcium, magnesium och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

340,0 kcal
100 g
Kolhydrater
39,7 g / 100 g
Fett
17,2 g / 100 g
Protein
5,3 g / 100 g
  • Fett 17,2 g
    • varav mättat fett 8,6 g
    • varav enkelomättat fett 5,6 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 39,7 g
    • varav sockerarter 23,9 g
  • Protein 5,3 g
  • Fibrer 2,4 g
Rik på
Fosfor
27% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
20% DRI
Rik på
Vitamin E
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
39,7 g
Socker totalt
23,9 g
Kostfiber
2,4 g
– varav sackaros
22,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kakan i bitar och servera som efterrätt eller till kaffet.
  • Toppa med vispad grädde eller glass för en lyxigare känsla.
  • Servera kakan rumstempererad för att framhäva smaken.
  • Strö över lite florsocker eller kakao för en dekorativ finish.
  • Parera med färska bär som hallon eller jordgubbar för en fräsch kontrast.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjuk kaka chokladkaka i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i burken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Undvik att frysa kakan, eftersom det kan påverka texturen negativt.