Mjölkchoklad (fylld med mandelkrokant)

100 g mjölkchoklad fylld m. mandelkrokant består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till kalium, fosfor, jod, protein och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett och socker.

539,0 kcal
100 g
Kolhydrater
60,1 g / 100 g
Fett
31,1 g / 100 g
Protein
4,1 g / 100 g
  • Fett 31,1 g
    • varav mättat fett 15,9 g
    • varav enkelomättat fett 11,6 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 60,1 g
    • varav sockerarter 51,5 g
  • Protein 4,1 g
  • Fibrer 1,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
60,1 g
Socker totalt
51,5 g
Kostfiber
1,8 g
– varav sackaros
40,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mjölkchokladen i tunna bitar för att servera som godis.
  • Toppa en skål med glass med hackad mjölkchoklad för extra smak och textur.
  • Strö över mjölkchokladbitar i en fruktsallad för en söt överraskning.
  • Servera som fyllning i bakverk, exempelvis muffins eller tårtor, för en lyxig smak.
  • Använd som dekoration på cupcakes eller kakor för att ge en festlig touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölkchokladen i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll chokladen borta från starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukt. Placera den i kylskåpet om du bor i ett varmt klimat, men undvik fuktiga områden för att förhindra kondens. Låt chokladen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.