Maräng (med choklad)

100 g maräng m. choklad består av mycket kalorier, men innehåller mycket socker.

389,0 kcal
100 g
Kolhydrater
91,0 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
3,2 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 91,0 g
    • varav sockerarter 92,8 g
  • Protein 3,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Riboflavin (B2)
7% DRI
Rik på
Järn
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
91,0 g
Socker totalt
92,8 g
– varav sackaros
91,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva marängen i tunna bitar och servera som en del av en desserttallrik.
  • Toppa marängen med vispad grädde och färska bär för en läcker efterrätt.
  • Hacka marängen och strö över glass eller yoghurt för extra crunch.
  • Servera marängbitar på en macka med krossad choklad och jordgubbssylt.
  • Använd maräng i bakverk, som fyllning i tårtor eller som dekoration på cupcakes.

Förvaring & hållbarhet

Förvara marängen i en lufttät burk för att undvika fukt och bevara krispigheten. Håll burken på en torr plats, helst i kylskåp. Låt marängen svalna helt innan du lägger den i burken efter tillagning. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.