Mandelkubb

100 g mandelkubb består av mycket kalorier; är rik på fosfor och vitamin D; och en bra källa till vitamin A, protein, niacin och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett och socker.

397,0 kcal
100 g
Kolhydrater
61,3 g / 100 g
Fett
13,6 g / 100 g
Protein
6,1 g / 100 g
  • Fett 13,6 g
    • varav mättat fett 6,3 g
    • varav enkelomättat fett 4,8 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 61,3 g
    • varav sockerarter 26,6 g
  • Protein 6,1 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
22% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
61,3 g
Socker totalt
26,6 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
25,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mandelkubben i tunna bitar och servera som ett sött tillbehör till kaffe eller te.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig dessert.
  • Hacka mandelkubben och strö över en sallad för en söt och krispig kontrast.
  • Servera i rumstemperatur för att få fram de naturliga smakerna.
  • Parera med citronzest eller kanel för extra smakdimensioner.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mandelkubben i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Håll den på en torr plats, helst i kylskåp, för att undvika fukt. Låt mandelkubben svalna helt innan du lägger den i kylskåpet efter tillagning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den ursprungliga konsistensen.