Lingonsylt (sötningsmedel)

100 g lingonsylt sötningsm. består av relativt lite kalorier.

43,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,8 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
0,4 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 8,8 g
    • varav sockerarter 8,7 g
  • Protein 0,4 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin E
7% DRI
Rik på
Kalcium
5% DRI
Rik på
Fosfor
4% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,8 g
Socker totalt
8,7 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bre ett lager av lingonsylt för en klassisk smörgås.
  • Toppa pannkakor eller våfflor med lingonsylt för en söt och syrlig smak.
  • Blanda lingonsylt i yoghurten för en fräsch frukost eller mellanmål.
  • Servera som tillbehör till köttbullar eller rätter med viltkött för att balansera smakerna.
  • Använd lingonsylt som fyllning i bakverk, som t.ex. kanelbullar eller pajer.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lingonsylten i kylskåp efter öppning. Håll burken väl tillsluten för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Låt sylten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Förvara alltid sylten på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre kylskåp för korttidsförvaring.