Lingonsylt

100 g lingonsylt består av måttligt med kalorier, men innehåller mycket socker.

148,0 kcal
100 g
Kolhydrater
35,3 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,2 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
  • Kolhydrater 35,3 g
    • varav sockerarter 30,8 g
  • Protein 0,2 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin E
3% DRI
Rik på
Folat
1% DRI
Rik på
Niacin (B3)
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
35,3 g
Socker totalt
30,8 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
9,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skeda lingonsylt på varm rödspätta eller köttbullar för en klassisk svensk smak.
  • Toppa din havregrynsgröt med lingonsylt för en söt och syrlig kontrast.
  • Blanda lingonsylt i yoghurten för en fräsch och smakrik frukost.
  • Servera lingonsylt som tillbehör till ostbrickan, gärna med hårdostar som västerbottenost.
  • Använd lingonsylt som fyllning i bakverk som pajer eller muffins för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad lingonsylt i kylskåp, gärna i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll burken torr och se till att inga fuktiga redskap används vid servering. Om du fryser in lingonsylten kan texturen förändras, så använd den helst färsk. Låt sylten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet.