Kexrån (med chokladfyllning)

100 g kex rån m. chokladfyllning består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor och jod; och en bra källa till kalium, vitamin A och magnesium, men innehåller mycket mättat fett och socker.

506,0 kcal
100 g
Kolhydrater
59,8 g / 100 g
Fett
25,0 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 25,0 g
    • varav mättat fett 15,5 g
    • varav enkelomättat fett 8,2 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 59,8 g
    • varav sockerarter 43,2 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
39% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
59,8 g
Socker totalt
43,2 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
39,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kexen i mindre bitar och servera som snacks vid fikastunden.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig dessert.
  • Hacka kexen och strö över glass eller yoghurt för extra crunch.
  • Servera kexen med en kopp kaffe eller te för en perfekt kombination.
  • Använd kexen som bas i en desserttårta, exempelvis med chokladkräm och frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kexen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem på en torr plats, gärna i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Låt kexen svalna helt innan du stänger in dem efter tillagning. Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan påverka texturen negativt.