Kex med kola och mjölkchokladöverdrag

100 g kex m. kola mjölkchokladöverdrag består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, protein, vitamin E och järn, men innehåller mycket mättat fett och socker.

481,0 kcal
100 g
Kolhydrater
66,1 g / 100 g
Fett
21,2 g / 100 g
Protein
5,2 g / 100 g
  • Fett 21,2 g
    • varav mättat fett 12,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,9 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 66,1 g
    • varav sockerarter 46,8 g
  • Protein 5,2 g
  • Fibrer 2,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Riboflavin (B2)
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
66,1 g
Socker totalt
46,8 g
Kostfiber
2,2 g
– varav sackaros
26,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kexen i mindre bitar och servera som snacks vid fikastunden.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig dessert.
  • Strö över lite flingsalt för att framhäva sötman i kexen.
  • Servera kexen med en kopp kaffe eller te för en perfekt kombination.
  • Använd kexen som bas i en cheesecake, istället för traditionell botten.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kexen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp andra smaker. Låt kexen svalna helt efter tillagning innan du lägger dem i burken för att undvika kondens. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.