Havrekex, fullkorn

100 g kex havrekex fullkorn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, fullkorn, fibrer och vitamin E; och en bra källa till kalium och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

470,0 kcal
100 g
Kolhydrater
59,1 g / 100 g
Fett
20,6 g / 100 g
Protein
8,8 g / 100 g
  • Fett 20,6 g
    • varav mättat fett 8,4 g
    • varav enkelomättat fett 8,4 g
    • varav fleromättat fett 2,8 g
  • Kolhydrater 59,1 g
    • varav sockerarter 23,9 g
  • Protein 8,8 g
  • Fibrer 6,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
59,1 g
Socker totalt
23,9 g
Kostfiber
6,0 g
– varav sackaros
22,9 g
Fullkorn
61,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva havrekexen och servera dem med ost, exempelvis brie eller cheddar, för en smakrik kombination.
  • Toppa kexen med kaviar och finhackad rödlök för en lyxig macka.
  • Servera havrekexen som bas i en sallad, tillsammans med grönsaker och en fräsch dressing av citron och olivolja.
  • Strö över lite dill eller gräslök för att ge extra smak till kexen vid servering.
  • Använd havrekex som snacks vid picknick, gärna med hummus eller guacamole som dipp.

Förvaring & hållbarhet

Förvara havrekexen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem på en torr plats, gärna i kylskåp om du bor i ett varmt klimat. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kexen svalna helt innan du stänger in dem efter tillagning. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.