Hemlagad jordgubbssylt (socker 54 g/100 g)

100 g jordgubbssylt, hemlagad, socker 54 g/100 g består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin C och mangan, men innehåller mycket socker.

226,4 kcal
100 g
Kolhydrater
53,8 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,6 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 53,8 g
    • varav sockerarter 53,5 g
  • Protein 0,6 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin C
15% DRI
Rik på
Vitamin K
4% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
53,8 g
Socker totalt
53,5 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
1,3 g
– varav fruktos
1,5 g
– varav sackaros
50,6 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bred ett generöst lager jordgubbssylt på. Servera som frukost eller mellanmål.
  • Toppa pannkakor eller våfflor med jordgubbssylt för en söt och läcker dessert.
  • Blanda jordgubbssylt i grekisk yoghurt för en smakrik och krämig snack.
  • Använd jordgubbssylt som fyllning i bakverk, som t.ex. muffins eller tårtor.
  • Servera jordgubbssylt kall som en del av en ostbricka, tillsammans med brie eller cheddar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara jordgubbssylten i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Håll burken i kylskåp efter öppning. Låt sylten svalna helt innan du sätter på locket för att undvika kondens. Håll sylten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den ursprungliga konsistensen.