Hjortronsylt

100 g hjortronsylt består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till fibrer, men innehåller mycket socker.

181,0 kcal
100 g
Kolhydrater
42,0 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 42,0 g
    • varav sockerarter 42,0 g
  • Protein 0,5 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin A (RE)
4% DRI
Rik på
Folat
2% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
42,0 g
Socker totalt
42,0 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
17,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bre ett generöst lager hjortronsylt för en klassisk macka.
  • Toppa vaniljglass med hjortronsylt för en läcker dessert.
  • Blanda hjortronsylt i yoghurten för en fruktig frukost.
  • Servera hjortronsylt som tillbehör till ostbrickan, gärna med lagrad ost.
  • Använd hjortronsylt som fyllning i pannkakor eller crepes för en söt smakupplevelse.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hjortronsylten i kylskåp efter öppning. Se till att locket är ordentligt stängt för att undvika att syltens smak påverkas av andra livsmedel. Håll sylten borta från starkt doftande varor. Om du har oöppnad sylt, kan den förvaras i ett svalt och mörkt kallskafferi.

Låt alltid sylten svalna snabbt efter användning innan du ställer tillbaka den i kylskåpet. Håll burken torr och ren för att undvika mögelbildning. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka konsistensen negativt.