Gräddtårta

100 g gräddtårta består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, vitamin A, vitamin D, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

294,0 kcal
100 g
Kolhydrater
27,7 g / 100 g
Fett
19,0 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 19,0 g
    • varav mättat fett 11,3 g
    • varav enkelomättat fett 5,7 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 27,7 g
    • varav sockerarter 12,2 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
19% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
27,7 g
Socker totalt
12,2 g
Kostfiber
0,5 g
– varav sackaros
11,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gräddtårtan i portionsbitar för en elegant servering.
  • Toppa med färska bär som hallon eller jordgubbar för extra smak och färg.
  • Servera med en klick vispad grädde eller vaniljsås för en lyxig känsla.
  • Strö över riven choklad eller nötter för en knaprig textur.
  • Använd gräddtårtan som bas i en desserttallrik tillsammans med glass och frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gräddtårtan i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll tårtan borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har skurit i tårtan, täck över snittytorna med plastfolie för att förhindra uttorkning. Låt tårtan svalna helt innan du sätter in den i kylskåpet efter tillagning. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.