Ofylld glasstrut (våffla)

100 g glasstrut våffla ofylld består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, protein, selen och fibrer, men innehåller mycket socker.

416,0 kcal
100 g
Kolhydrater
80,8 g / 100 g
Fett
6,4 g / 100 g
Protein
6,3 g / 100 g
  • Fett 6,4 g
    • varav mättat fett 4,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 80,8 g
    • varav sockerarter 25,7 g
  • Protein 6,3 g
  • Fibrer 2,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Selen
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
80,8 g
Socker totalt
25,7 g
Kostfiber
2,6 g
– varav sackaros
25,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva glasstruten i klyftor och servera med glass för en klassisk dessert.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en festlig presentation.
  • Fyll glasstruten med frukt, nötter och chokladsås för en läcker snackkombination.
  • Servera glasstruten som en del av en dessertbuffé tillsammans med olika glassorter.
  • Använd glasstruten som bas i en sund bowl med yoghurt och granola för en frukostvariant.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glasstrutarna i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem på en torr plats, borta från starkt doftande livsmedel som kan påverka smaken. Om du har tillagat något med glasstruten, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp. Undvik fuktiga ytor för att förhindra att de blir mjuka. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.