Glassparfait (med bär)

100 g glass parfait m. bär består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till fosfor, folat, vitamin C, selen och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

239,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,2 g / 100 g
Fett
21,4 g / 100 g
Protein
2,4 g / 100 g
  • Fett 21,4 g
    • varav mättat fett 12,9 g
    • varav enkelomättat fett 5,6 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 9,2 g
    • varav sockerarter 8,6 g
  • Protein 2,4 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
28% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,2 g
Socker totalt
8,6 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
5,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glass parfait m. bär kall som en läcker efterrätt.
  • Skiva eller toppa med färska bär som hallon, blåbär eller jordgubbar för extra smak och färg.
  • Strö över hackade nötter eller granola för en krispig textur.
  • Smaksätt med en skvätt citronjuice eller vanilj för att lyfta smaken ytterligare.
  • Använd som fyllning i tårtor eller som topping på pannkakor för en festlig touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glass parfait m. bär i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid glass parfaiten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om det inte är nödvändigt.