Lättglass (med sötningsmedel, ca 6 % fett)

100 g glass lättglass m. sötningsm. fett ca 6% består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, protein och riboflavin.

139,0 kcal
100 g
Kolhydrater
17,5 g / 100 g
Fett
5,7 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 5,7 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 2,2 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 17,5 g
    • varav sockerarter 6,3 g
  • Protein 4,3 g
Rik på
Vitamin B12
28% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI
Rik på
Kalcium
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,5 g
Socker totalt
6,3 g
– varav sackaros
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skopa upp glass lättglass i skålar eller på tallrikar för en svalkande efterrätt.
  • Toppa med färska bär som hallon eller blåbär för extra smak och färg.
  • Servera med en klick vispad grädde och strö över hackad choklad eller nötter.
  • Smaksätt med en skvätt citronjuice eller vaniljextrakt för en fräschare smak.
  • Använd glass lättglass som fyllning i milkshakes eller smoothies för en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glass lättglass i frysen med locket på för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll burken väl stängd för att minimera luftkontakt och frostbildning. Låt glassen stå i rumstemperatur i några minuter innan servering för att göra den lättare att skopa. Undvik att låta glassen stå framme för länge, då kan den smälta och påverka texturen negativt. Om du har överbliven glass, se till att sätta tillbaka den i frysen så snart som möjligt efter användning.