Lättglass (ca 5 % fett)

100 g glass lättglass fett ca 5% består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, protein och vitamin E.

167,0 kcal
100 g
Kolhydrater
26,6 g / 100 g
Fett
4,7 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 4,7 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,8 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 26,6 g
    • varav sockerarter 17,0 g
  • Protein 4,3 g
Rik på
Vitamin B12
24% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
26,6 g
Socker totalt
17,0 g
– varav sackaros
8,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glassen kall direkt från frysen för bästa smakupplevelse.
  • Skopa upp i skålar eller på strutar för en klassisk dessert.
  • Toppa med färska bär, nötter eller chokladsås för extra smak.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis i tårtor eller pajer.
  • Blanda med frukt och granola för en läcker och fräsch bowl.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i frysen med locket på för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll den så långt bort från starkt doftande varor som möjligt. Låt glassen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i frysen igen. Använd en lufttät behållare om du har skopat ur den. Tänk på att frysning kan påverka texturen och göra glassen mer isig om den fryses om flera gånger.