Gräddglass, smaksatt med kola (Aino Kermainen Karamelli)

100 g glass, gräddglass, smaksatt, kola, aino kermainen karamelli består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalcium, vitamin A, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett och socker.

231,3 kcal
100 g
Kolhydrater
31,3 g / 100 g
Fett
10,3 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 10,3 g
    • varav mättat fett 6,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 31,3 g
    • varav sockerarter 28,7 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Kalcium
12% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
10% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
31,3 g
Socker totalt
28,7 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
2,7 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
22,0 g
– varav maltos
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skopa upp gräddglassen i en skål eller på en tallrik för en klassisk servering.
  • Toppa med hackade nötter, chokladspån eller färska bär för extra smak och textur.
  • Servera med en klick vispad grädde och ett stänk av kolasås för en lyxig dessert.
  • Skapa en milkshake genom att blanda glassen med mjölk och lite chokladsås i en mixer.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis mellan två kakor eller i pajer för en söt överraskning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i frysen med locket på för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor. Låt glassen stå i rumstemperatur i några minuter innan servering för att göra den lättare att skopa. Om du har tinat glassen, låt den svalna helt innan du lägger tillbaka den i frysen. Undvik att frysa om glassen flera gånger, då detta kan påverka dess textur negativt.