Gräddglass (med kola- och chokladglasyr)

100 g glass, gräddglass med kola- och chokladglasyr består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor och koppar; och en bra källa till kalium, vitamin A och jod, men innehåller mycket mättat fett och socker.

298,4 kcal
100 g
Kolhydrater
28,3 g / 100 g
Fett
18,5 g / 100 g
Protein
4,7 g / 100 g
  • Fett 18,5 g
    • varav mättat fett 11,3 g
    • varav enkelomättat fett 4,7 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 28,3 g
    • varav sockerarter 28,3 g
  • Protein 4,7 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Kalcium
23% DRI
Rik på
Fosfor
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
28,3 g
Socker totalt
28,3 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
1,3 g
– varav fruktos
1,1 g
– varav sackaros
19,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skopa upp glass i en skål eller på en tallrik för att njuta av den som dessert.
  • Toppa med hackade nötter, chokladspån eller färska bär för extra smak och textur.
  • Servera med en klick vispad grädde eller glassås för en lyxigare upplevelse.
  • Skiva glass i tjocka skivor och lägg mellan två kakor för att skapa egna glass-sandwichar.
  • Använd som fyllning i bakverk, såsom tårtor eller pajer, för att ge en krämig och söt dimension.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i frysen med locket på för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll burken väl stängd för att minimera luftkontakt och frostbildning. Låt glassen stå framme i rumstemperatur i några minuter innan servering för att få en mjukare konsistens. Undvik att frysa om glassen efter att den har tinat, då detta kan påverka texturen negativt. Håll glassen borta från starkt doftande varor för att bevara dess smak.