Gräddglass med kex (puffet)

100 g glass, gräddglass med kex, puffet består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, vitamin A, jod och protein, men innehåller mycket socker och mättat fett.

270,5 kcal
100 g
Kolhydrater
38,5 g / 100 g
Fett
10,5 g / 100 g
Protein
4,7 g / 100 g
  • Fett 10,5 g
    • varav mättat fett 5,4 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 38,5 g
    • varav sockerarter 26,1 g
  • Protein 4,7 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Fosfor
15% DRI
Rik på
Vitamin B12
13% DRI
Rik på
Kalcium
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
38,5 g
Socker totalt
26,1 g
Stärkelse
12,4 g
Kostfiber
0,9 g
– varav glukos
0,0 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
22,5 g
– varav maltos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva glassbitarna och servera dem i en skål för en klassisk dessert.
  • Toppa med färska bär som hallon eller jordgubbar för extra smak och färg.
  • Servera med chokladsås eller karamellsås för en lyxig känsla.
  • Gör en glass-sandwich genom att lägga ett lager av glass mellan två kex.
  • Använd som fyllning i en milkshake tillsammans med mjölk och lite extra choklad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i frysen i sin originalförpackning för att bevara smaken och konsistensen. Håll locket tätt stängt för att undvika att den tar åt sig lukt från andra livsmedel. Om du har öppnat förpackningen, överför glassen till en lufttät burk för bättre skydd. Låt glassen svalna helt innan du lägger den i frysen igen efter användning. Undvik att låta den stå framme länge, då kan texturen påverkas negativt. Frysning kan göra att glassen blir isig om den inte hanteras rätt.