Gräddglass med kex och choklad

100 g glass, gräddglass med kex och choklad består av mycket kalorier; är rik på koppar; och en bra källa till vitamin A, kalcium och fosfor, men innehåller mycket mättat fett och socker.

251,6 kcal
100 g
Kolhydrater
27,8 g / 100 g
Fett
14,6 g / 100 g
Protein
2,2 g / 100 g
  • Fett 14,6 g
    • varav mättat fett 8,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,7 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 27,8 g
    • varav sockerarter 24,3 g
  • Protein 2,2 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI
Rik på
Kalcium
8% DRI
Rik på
Fosfor
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
27,8 g
Socker totalt
24,3 g
Stärkelse
3,0 g
Kostfiber
0,5 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
21,3 g
– varav maltos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skopa upp glass i skålar eller på tallrikar för en läcker dessert.
  • Toppa med hackade nötter, chokladspån eller färska bär för extra smak och textur.
  • Servera med en klick grädde eller en skvätt chokladsås för en lyxigare känsla.
  • Fyll våfflor eller kex med glass för en festlig dessert som passar vid kalas.
  • Skapa en glass-sundae genom att varva glass med frukt, sås och strössel i ett högt glas.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Placera burken i frysen, långt ifrån starkt doftande varor. Låt glassen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i frysen igen. Håll ytor torra för att undvika isbildning. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra glassen mer isig än krämig.