Gräddglass (15 % fett)

100 g glass gräddglass fett 15% består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalcium, vitamin A, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

222,0 kcal
100 g
Kolhydrater
19,6 g / 100 g
Fett
14,5 g / 100 g
Protein
3,7 g / 100 g
  • Fett 14,5 g
    • varav mättat fett 9,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,6 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 19,6 g
    • varav sockerarter 15,1 g
  • Protein 3,7 g
Rik på
Vitamin B12
16% DRI
Rik på
Kalcium
14% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
19,6 g
Socker totalt
15,1 g
– varav sackaros
10,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glassen kall direkt från frysen för bästa smakupplevelse.
  • Skopa upp glassen i skålar eller på tallrikar för en elegant presentation.
  • Toppa med färsk frukt som bär, banan eller kiwi för extra sötma och färg.
  • Smaksätt med chokladsås, karamellsås eller nötter för en lyxigare dessert.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis mellan tårtbottnar eller i pajer.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i frysen med locket på för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor. Låt glassen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i frysen igen. Använd en lufttät behållare om du har skopat ur delar av glassen för att minimera fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om den flera gånger.