Gräddglass (> 12 % fett)

100 g glass, gräddglass, > 12 % fett, medelvärde består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, vitamin A, jod och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

209,3 kcal
100 g
Kolhydrater
16,7 g / 100 g
Fett
14,2 g / 100 g
Protein
3,9 g / 100 g
  • Fett 14,2 g
    • varav mättat fett 9,0 g
    • varav enkelomättat fett 3,5 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 16,7 g
    • varav sockerarter 16,7 g
  • Protein 3,9 g
Rik på
Kalcium
18% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,7 g
Socker totalt
16,7 g
– varav sackaros
12,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skopa upp gräddglassen i skålar eller på tallrikar för en läcker dessert.
  • Servera glassen med färska bär som hallon, jordgubbar eller blåbär för extra smak.
  • Toppa med chokladsås, karamellsås eller en klick vispad grädde för en lyxig känsla.
  • Skiva bananer och lägg dem ovanpå glassen för en klassisk kombination.
  • Gör en milkshake genom att blanda glassen med mjölk och smaksätta med vanilj eller kakao.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gräddglassen i frysen med locket på för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den i sin originalförpackning eller i en lufttät behållare. Låt glassen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i frysen igen. Undvik att placera den nära starkt doftande varor, då detta kan påverka smaken. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om glassen har tinat.