Glasspinne (vegetabiliskt fett, chokladöverdrag)

100 g glass, glasspinne, vegetabilisk fett, chokladöverdrag består av mycket kalorier; är rik på kalcium; och en bra källa till kalium, fosfor, vitamin A, jod och vitamin K, men innehåller mycket mättat fett och socker.

224,8 kcal
100 g
Kolhydrater
25,9 g / 100 g
Fett
11,5 g / 100 g
Protein
4,7 g / 100 g
  • Fett 11,5 g
    • varav mättat fett 6,1 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 25,9 g
    • varav sockerarter 23,5 g
  • Protein 4,7 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Kalcium
23% DRI
Rik på
Vitamin B12
19% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
25,9 g
Socker totalt
23,5 g
Stärkelse
2,4 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,6 g
– varav sackaros
15,9 g
– varav maltos
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glasspinne kall som en uppfriskande dessert eller snacks.
  • Toppa med hackade nötter eller strössel för extra crunch och smak.
  • Skiva och lägg på en tallrik med färsk frukt för en färgglad presentation.
  • Prova att doppa i smält choklad eller karamellsås för en lyxigare variant.
  • Använd som fyllning i en milkshake eller smoothie för en extra söt smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glasspinnarna i frysen i sitt originalemballage för att bevara smaken och texturen. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt glassarna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla dem på torra ytor. Frysning kan påverka texturen, så konsumera dem inom rimlig tid för bästa upplevelse.