Glasspinne (med kakaoöverdrag, 20 % fett)

100 g glass glasspinne m. kakaoöverdrag fett 20% består av mycket kalorier; är rik på vitamin E och vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

307,0 kcal
100 g
Kolhydrater
28,0 g / 100 g
Fett
20,1 g / 100 g
Protein
3,8 g / 100 g
  • Fett 20,1 g
    • varav mättat fett 9,9 g
    • varav enkelomättat fett 6,2 g
    • varav fleromättat fett 2,6 g
  • Kolhydrater 28,0 g
    • varav sockerarter 16,9 g
  • Protein 3,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
24% DRI
Rik på
Vitamin B12
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
28,0 g
Socker totalt
16,9 g
– varav sackaros
13,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glasspinne kall som en uppfriskande dessert på varma dagar.
  • Skiva glasspinnen i mindre bitar och lägg dem i en skål med färska bär för en festlig efterrätt.
  • Toppa med vispad grädde och strö över hackad choklad eller nötter för extra smak och textur.
  • Använd som fyllning i en milkshake tillsammans med mjölk och vaniljglass för en krämig dryck.
  • Servera glasspinnen på en pinne som ett roligt inslag på barnkalas eller picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glasspinnen i frysen för att bevara dess konsistens och smak. Håll den i sitt originalemballage eller lägg den i en lufttät behållare för att undvika frostskador. Placera inte glasspinnen nära starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukt. Låt alltid glasspinnen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor, eftersom detta kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så njut av den helst direkt från frysen.