Gräddad smulpajdeg

100 g deg smulpaj gräddad består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin E; och en bra källa till fosfor, fullkorn, protein och selen, men innehåller mycket mättat fett.

482,0 kcal
100 g
Kolhydrater
52,2 g / 100 g
Fett
27,8 g / 100 g
Protein
4,7 g / 100 g
  • Fett 27,8 g
    • varav mättat fett 13,8 g
    • varav enkelomättat fett 8,8 g
    • varav fleromättat fett 3,9 g
  • Kolhydrater 52,2 g
    • varav sockerarter 15,6 g
  • Protein 4,7 g
  • Fibrer 2,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,2 g
Socker totalt
15,6 g
Kostfiber
2,2 g
– varav sackaros
14,9 g
Fullkorn
9,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva degen i tunna bitar och använd som botten till en paj.
  • Servera varm med en klick vispad grädde eller vaniljsås för extra smak.
  • Toppa med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch kontrast.
  • Hacka degen i små bitar och strö över en sallad för en krispig textur.
  • Halvera degen och fyll med kaviar, gräslök och crème fraîche för en lyxig macka.

Förvaring & hållbarhet

Förvara deg smulpaj i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den i kylskåp om den är öppnad. Låt alltid degen svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Håll ytor torra för att motverka kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så använd färsk deg när det är möjligt.