Sachertårta (chokladtårta)

100 g chokladtårta sachertårta består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och fosfor; och en bra källa till kalium, magnesium, protein och fibrer, men innehåller mycket mättat fett och socker.

443,0 kcal
100 g
Kolhydrater
46,8 g / 100 g
Fett
25,3 g / 100 g
Protein
5,6 g / 100 g
  • Fett 25,3 g
    • varav mättat fett 15,7 g
    • varav enkelomättat fett 7,0 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 46,8 g
    • varav sockerarter 30,9 g
  • Protein 5,6 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
24% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
46,8 g
Socker totalt
30,9 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
26,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tårtan i portionsbitar och servera som dessert efter middagen.
  • Toppa med vispad grädde eller en kula vaniljglass för extra smak.
  • Servera tårtan rumstempererad för att framhäva chokladsmaken.
  • Strö över lite florsocker eller kakao för en dekorativ finish.
  • Parera med färska bär, som hallon eller jordgubbar, för en fräsch kontrast.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladtårtan i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken och fukten. Håll tårtan borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tårtan svalna helt innan du lägger den i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt. Håll alltid ytor torra för att förhindra kondens och mögelbildning.