Chokladstång (med chokladfyllning, medelvärde)

100 g chokladstång med chokladfyllning, medelvärde består av mycket kalorier; är rik på fosfor och kalcium; och en bra källa till kalium, vitamin A, magnesium och jod, men innehåller mycket mättat fett och socker.

509,2 kcal
100 g
Kolhydrater
60,0 g / 100 g
Fett
26,0 g / 100 g
Protein
8,0 g / 100 g
  • Fett 26,0 g
    • varav mättat fett 13,5 g
    • varav enkelomättat fett 10,2 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 60,0 g
    • varav sockerarter 58,0 g
  • Protein 8,0 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
60,0 g
Socker totalt
58,0 g
Stärkelse
2,0 g
Kostfiber
1,2 g
– varav glukos
4,6 g
– varav fruktos
3,5 g
– varav sackaros
42,8 g
– varav maltos
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva chokladstången i tunna bitar för att servera som snacks.
  • Toppa en skiva med vispad grädde och riven choklad för en lyxig dessert.
  • Hacka chokladstången och blanda i en glass-sundae för extra smak och textur.
  • Servera kallt som en del av en picknick tillsammans med frukt och nötter.
  • Strö över lite havssalt för att framhäva chokladens sötma.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladstången i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Placera den i kylskåpet för att undvika att den smälter. Håll den borta från starkt doftande livsmedel, då chokladen lätt kan ta upp andra lukter. Låt alltid stången svalna helt innan du lägger den i kylskåpet efter tillagning. Undvik fuktiga ytor, eftersom detta kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt.