Gräddad vit croissant (kyld eller butiksbakad)

100 g bröd vitt croissant gräddad kylvara frysvara el. butiksbakad består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till fosfor, folat, protein, fibrer och tiamin, men innehåller mycket mättat fett.

339,0 kcal
100 g
Kolhydrater
34,5 g / 100 g
Fett
18,4 g / 100 g
Protein
7,4 g / 100 g
  • Fett 18,4 g
    • varav mättat fett 10,4 g
    • varav enkelomättat fett 3,7 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 34,5 g
    • varav sockerarter 5,6 g
  • Protein 7,4 g
  • Fibrer 3,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
23% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
34,5 g
Socker totalt
5,6 g
Kostfiber
3,4 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva croissanten och servera den varm som frukost eller brunch.
  • Toppa med smör, sylt eller marmelad för en söt smak.
  • Fyll med ost och skinka för en läcker smörgås.
  • Hacka och använd i en sallad tillsammans med färska grönsaker och en vinägrett.
  • Servera som tillbehör till soppor eller grytor för extra mättnad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara croissanten i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll den i kylskåp om du inte planerar att äta den inom kort. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt croissanten svalna helt innan du lägger den i kylskåpet efter tillagning. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om du behöver längre hållbarhet.