Blåbärssylt

100 g blåbärssylt består av måttligt med kalorier, men innehåller mycket socker.

148,0 kcal
100 g
Kolhydrater
34,9 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
0,2 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 34,9 g
    • varav sockerarter 32,0 g
  • Protein 0,2 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Järn
2% DRI
Rik på
Kalcium
2% DRI
Rik på
Vitamin E
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
34,9 g
Socker totalt
32,0 g
Kostfiber
1,5 g
– varav sackaros
13,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bre ett generöst lager blåbärssylt för en smakrik macka.
  • Toppa pannkakor eller våfflor med blåbärssylt för en söt och fruktig smak.
  • Servera blåbärssylt som tillbehör till ostbrickan, gärna med lagrad ost och nötter.
  • Blanda blåbärssylt i yoghurten för en god frukost eller mellanmål.
  • Använd blåbärssylt som fyllning i bakverk, exempelvis i muffins eller tårtor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blåbärssylt i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll burken i kylskåp för att bevara smaken och kvaliteten. Se till att hålla burken torr och undvik kontakt med fukt för att förhindra mögel. Låt sylten svalna snabbt efter användning innan du stänger locket. Håll den borta från starkt doftande livsmedel, då den kan ta upp lukter. Frysning är möjligt, men var medveten om att det kan påverka texturen negativt.