Äppelkaka (med ströbröd)

100 g äppelkaka m. ströbröd består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin A, fibrer, vitamin E och vitamin D, men innehåller mycket mättat fett.

219,0 kcal
100 g
Kolhydrater
27,6 g / 100 g
Fett
10,9 g / 100 g
Protein
1,3 g / 100 g
  • Fett 10,9 g
    • varav mättat fett 5,1 g
    • varav enkelomättat fett 3,8 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 27,6 g
    • varav sockerarter 19,7 g
  • Protein 1,3 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin A (RE)
11% DRI
Rik på
Vitamin E
11% DRI
Rik på
Vitamin D
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
27,6 g
Socker totalt
19,7 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
13,7 g
Fullkorn
2,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äppelkakan i bitar och servera som dessert med vaniljsås eller grädde.
  • Toppa med kanel och socker för extra smak innan servering.
  • Servera kall eller rumstempererad för att framhäva smakerna.
  • Hacka äppelkakan i mindre bitar och använd som fyllning i en paj eller tårta.
  • Gör en macka med skivor av äppelkaka, toppad med cream cheese och valnötter för en spännande kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äppelkakan i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Placera den i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kakan svalna helt innan du täcker den efter tillagning. Undvik fuktiga ytor, då detta kan påverka konsistensen negativt. Frysning kan förändra texturen, så det är bäst att njuta av kakan färsk.