Potatischips (25 % fett, light)

100 g chips potatis light fett 25% består av mycket kalorier; är rik på kalium och vitamin E; och en bra källa till fosfor, magnesium, folat och protein, men innehåller mycket mättat fett.

495,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,0 g / 100 g
Fett
24,3 g / 100 g
Protein
4,1 g / 100 g
  • Fett 24,3 g
    • varav mättat fett 8,5 g
    • varav enkelomättat fett 9,1 g
    • varav fleromättat fett 5,5 g
  • Kolhydrater 63,0 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 4,1 g
  • Fibrer 3,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,0 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
3,8 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera chipsen som ett krispigt tillbehör till dipsåser som guacamole eller salsa.
  • Skiva chipsen och använd dem som topping på en sallad för extra crunch.
  • Toppa en bowl med chips för att ge textur och smak, exempelvis tillsammans med avokado och bönor.
  • Servera chipsen rumstempererade som snacks vid filmkvällar eller picknickar.
  • Strö över lite havssalt eller kryddor som paprika eller vitlökspulver för att förstärka smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chipsen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll burken på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera chipsen nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Låt chipsen svalna helt innan du stänger burken efter tillagning. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.