Tortillachips av majs

100 g chips majs tortilla består av mycket kalorier; är rik på fosfor, fibrer och vitamin E; och en bra källa till kalium, magnesium och protein.

461,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,6 g / 100 g
Fett
17,9 g / 100 g
Protein
7,1 g / 100 g
  • Fett 17,9 g
    • varav mättat fett 1,5 g
    • varav enkelomättat fett 10,3 g
    • varav fleromättat fett 4,2 g
  • Kolhydrater 63,6 g
    • varav sockerarter 1,3 g
  • Protein 7,1 g
  • Fibrer 7,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
64% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,6 g
Socker totalt
1,3 g
Kostfiber
7,9 g
– varav sackaros
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva chipsen och servera dem som tillbehör till guacamole eller salsa.
  • Toppa chipsen med smält ost och jalapeños för en läcker nacho-rätt.
  • Strö över färsk koriander och limejuice för en fräsch smakupplevelse.
  • Använd chipsen som bas i en sallad tillsammans med grönsaker och dressing.
  • Servera chipsen vid picknick eller som snacks till filmen, gärna med dipp som hummus eller tzatziki.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chipsen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i ett svalt och torrt kallskafferi. Om du har öppnat förpackningen, se till att stänga den ordentligt efter användning. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.