Potatisgratäng (med vispgrädde och ost)

100 g potatisgratäng m. vispgrädde ost består av mycket kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, vitamin A, kalcium, fosfor och vitamin C, men innehåller mycket mättat fett.

214,0 kcal
100 g
Kolhydrater
12,9 g / 100 g
Fett
15,9 g / 100 g
Protein
4,4 g / 100 g
  • Fett 15,9 g
    • varav mättat fett 10,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,9 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 12,9 g
    • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 4,4 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Jod
26% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
18% DRI
Rik på
Vitamin C
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,9 g
Socker totalt
1,7 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera potatisgratängen varm som ett tillbehör till kött eller fisk.
  • Skiva gratängen i portionsbitar för en elegant presentation på tallriken.
  • Toppa med färsk gräslök eller persilja för extra smak och färg.
  • Smaksätt med svartpeppar och lite riven muskotnöt för en kryddig twist.
  • Använd potatisgratäng som bas i en mättande bowl tillsammans med grönsaker och protein.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatisgratängen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt gratängen svalna snabbt efter tillagning innan du täcker över den. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in gratängen, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Håll alltid ytor torra för att undvika fukt och kondens.