Potatisgratäng (med mjölkost, hemlagad)

100 g potatisgratäng m. mjölk ost hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, vitamin C och protein.

106,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,5 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
5,0 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 13,5 g
    • varav sockerarter 2,5 g
  • Protein 5,0 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Jod
27% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Kalcium
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,5 g
Socker totalt
2,5 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera potatisgratängen varm som en sidorätt till kött eller fisk.
  • Skiva gratängen i portionsbitar och lägg på en tallrik med färska örter som persilja eller gräslök.
  • Toppa med riven parmesan eller fetaost för extra smak.
  • Använd potatisgratäng som fyllning i en wrap tillsammans med grönsaker och sås.
  • Servera kall i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger för en fräsch måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatisgratängen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt gratängen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in gratängen, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Använd plastfolie eller fryspåsar för att skydda mot fukt och kondens.