Potatisgratäng (med mjölk, kaffegrädde och ost, hemlagad)

100 g potatisgratäng m. mjölk kaffegrädde ost hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på kalium; och en bra källa till fosfor, kalcium, folat, protein och niacin.

139,0 kcal
100 g
Kolhydrater
15,0 g / 100 g
Fett
5,9 g / 100 g
Protein
5,7 g / 100 g
  • Fett 5,9 g
    • varav mättat fett 3,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 15,0 g
    • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 5,7 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Vitamin B6
17% DRI
Rik på
Fosfor
15% DRI
Rik på
Kalium
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,0 g
Socker totalt
1,7 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera potatisgratängen varm som en sidorätt till kött eller fisk.
  • Skiva gratängen i portionsbitar för en elegant presentation på tallriken.
  • Toppa med färsk persilja eller gräslök för extra smak och färg.
  • Komplettera med en klick crème fraîche eller en sås, som béchamel eller senapssås.
  • Använd potatisgratäng som fyllning i en wrap tillsammans med grönsaker för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatisgratängen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt gratängen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in gratängen, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att skydda mot fukt och kondens.