Potatisgratäng (med lättmjölk, mager ost, hemlagad)

100 g potatisgratäng m. lättmjölk ost mager hemlagad består av relativt lite kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, vitamin C och protein.

96,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,5 g / 100 g
Fett
1,8 g / 100 g
Protein
5,4 g / 100 g
  • Fett 1,8 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 13,5 g
    • varav sockerarter 2,5 g
  • Protein 5,4 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Jod
27% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,5 g
Socker totalt
2,5 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera potatisgratängen varm som tillbehör till kött eller fisk.
  • Skiva gratängen i portioner och lägg på en tallrik med en grönsallad för en lättare måltid.
  • Toppa med färsk gräslök eller persilja för extra smak och färg.
  • Använd som fyllning i en wrap tillsammans med grillade grönsaker och en klick crème fraiche.
  • Servera kall i skivor på en buffé eller picknick, gärna med senap eller kaviar vid sidan om.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatisgratängen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt gratängen svalna snabbt efter tillagning innan du stänger in den. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in gratängen, kom ihåg att texturen kan förändras vid upptining. Använd alltid torra ytor när du hanterar gratängen för att undvika fukt och kondens.