Värmd potatisgratäng (med grädde och ost)

100 g potatisgratäng m. grädde ost värmd frysvara består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, folat, protein och zink.

158,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,2 g / 100 g
Fett
9,4 g / 100 g
Protein
4,6 g / 100 g
  • Fett 9,4 g
    • varav mättat fett 4,7 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 13,2 g
    • varav sockerarter 1,9 g
  • Protein 4,6 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Kalcium
12% DRI
Rik på
Vitamin B6
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,2 g
Socker totalt
1,9 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Värm potatisgratängen i ugnen eller mikrovågsugn tills den är genomvarm.
  • Servera gratängen som tillbehör till kött, fågel eller fisk för en smakrik måltid.
  • Toppa med färsk persilja eller gräslök för extra färg och smak.
  • Skiva gratängen och lägg den på en macka för en mättande lunch.
  • Använd gratängen i en sallad tillsammans med gröna blad, tomater och en krämig dressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatisgratängen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt gratängen svalna helt innan du ställer in den i kylen. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, använd en tät plastpåse eller burk och se till att ta bort så mycket luft som möjligt. Håll alltid ytor torra för att undvika kondens.