Potatischips

100 g potatischips består av mycket kalorier; är rik på kalium och fosfor; och en bra källa till magnesium, folat, vitamin K och protein.

521,1 kcal
100 g
Kolhydrater
47,6 g / 100 g
Fett
33,0 g / 100 g
Protein
5,3 g / 100 g
  • Fett 33,0 g
    • varav mättat fett 4,7 g
    • varav enkelomättat fett 12,2 g
    • varav fleromättat fett 11,7 g
  • Kolhydrater 47,6 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 5,3 g
  • Fibrer 4,7 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
43% DRI
Rik på
Kalium
34% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
47,6 g
Socker totalt
0,6 g
Stärkelse
47,0 g
Kostfiber
4,7 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva potatischipsen och servera dem som snacks med dippsåser som guacamole eller salsa.
  • Toppa en sallad med krispiga potatischips för extra textur och smak.
  • Strö över krossade chips på en taco för en härlig crunch.
  • Använd potatischips i en bowl med grönsaker, bönor och sås för en mättande måltid.
  • Servera chipsen rumstempererade som tillbehör till smörgåsar eller hamburgare.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatischips i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll burken på en torr plats, bort från direkt solljus. Undvik att placera chipsen nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukter. Låt chipsen svalna helt innan du stänger burken efter tillagning. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka chipsens textur negativt.