Skalad potatis (storköksprodukt, skyddsgasförpackad)

100 g potatis, skalad, storköksprodukt, skyddsgasförp. består av relativt lite kalorier; är rik på kalium; och en bra källa till vitamin C, mangan, tiamin och koppar.

75,4 kcal
100 g
Kolhydrater
15,5 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 15,5 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Tiamin (B1)
19% DRI
Rik på
Kalium
14% DRI
Rik på
Vitamin C
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,5 g
Socker totalt
0,6 g
Stärkelse
14,9 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva potatisen tunt och lägg på en smörgås med majonnäs och gräslök.
  • Servera kokt potatis varm som tillbehör till kött eller fisk, gärna med en klick smör och dill.
  • Hacka potatisen i tärningar och blanda i en sallad med färska grönsaker och citronvinägrett.
  • Gör potatismos med mjölk, smör och en nypa salt för en krämig konsistens.
  • Toppa ugnsbakad potatis med kaviar, crème fraîche och rödlök för en lyxig smakupplevelse.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skalad potatis i en lufttät burk för att undvika att den blir brun. Håll burken i kylskåp för bästa hållbarhet. Undvik att placera potatisen nära starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukter. Låt alltid potatis svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet för att minska kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om du vill behålla den fasta konsistensen.