Skalad potatis

100 g potatis, skalad består av relativt lite kalorier; är rik på kalium; och en bra källa till vitamin C, mangan, tiamin och koppar.

75,4 kcal
100 g
Kolhydrater
15,5 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 15,5 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Tiamin (B1)
19% DRI
Rik på
Kalium
14% DRI
Rik på
Vitamin C
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,5 g
Socker totalt
0,6 g
Stärkelse
14,9 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva potatisen och använd den som bas i en sallad.
  • Koka potatisen och servera den varm med smör och persilja.
  • Hacka potatisen i små bitar och blanda med gräddfil, gräslök och peppar för en fräsch dipp.
  • Toppa ugnsrostad potatis med fetaost, oliver och färska örter för en smakrik rätt.
  • Strimla potatisen och fritera för att göra krispiga pommes frites.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skalad potatis i en lufttät burk med lite vatten i kylskåpet för att förhindra att den blir brun. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid potatisen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka potatisens textur, så undvik detta om du vill behålla en bra konsistens.