Mandelpotatis, rå

100 g potatis mandelpotatis rå består av relativt lite kalorier; är rik på kalium och vitamin C; och en bra källa till folat, fibrer, niacin och vitamin B6.

89,0 kcal
100 g
Kolhydrater
18,1 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
2,2 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 18,1 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 2,2 g
  • Fibrer 2,7 g
Rik på
Vitamin C
31% DRI
Rik på
Vitamin B6
16% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,1 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
2,7 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skala och skiva potatisen för att använda i sallader eller som tillbehör.
  • Koka potatisen och servera den varm med smör, salt och peppar.
  • Hacka potatisen i små bitar och blanda i en potatissallad med gräslök och majonnäs.
  • Rosta potatisen i ugnen med olivolja, rosmarin och vitlök för en smakrik rätt.
  • Toppa kokt potatis med kaviar och dill för en klassisk svensk macka.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatis mandelpotatis rå på en mörk och sval plats, gärna i en papperspåse för att undvika fukt. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har skalat potatisen, lägg den i en lufttät burk i kylskåpet. Låt alltid kokt eller tillagad potatis svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.