King Edward-potatis, rå

100 g potatis king edward rå består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium, niacin och vitamin B6.

83,0 kcal
100 g
Kolhydrater
17,7 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 17,7 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 1,8 g
  • Fibrer 1,6 g
Rik på
Vitamin C
33% DRI
Rik på
Vitamin B6
16% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,7 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
1,6 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Servera varm som tillbehör.
  • Skiva potatisen tunt och grilla den med olivolja, salt och peppar för en krispig smak.
  • Hacka potatisen och blanda i en sallad med färska örter som persilja eller gräslök.
  • Toppa potatismos med en klick smör och lite citronzest för extra fräschör.
  • Gör ugnsbakade klyftor med rosmarin och vitlök för en smakrik snacksrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå potatis i ett svalt, mörkt kallskafferi. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt potatisen vara oskalad tills du är redo att använda den, eftersom skalet skyddar mot fukt och kondens. Om du har tillagat potatisen, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp. Använd en lufttät burk för att bevara smaken. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.