Bakad potatis (med skagenröra och sallad)

100 g bakad potatis m. skagenröra sallad består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till kalium, jod, fibrer, niacin och vitamin B6.

159,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,2 g / 100 g
Fett
10,8 g / 100 g
Protein
3,1 g / 100 g
  • Fett 10,8 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 5,4 g
    • varav fleromättat fett 3,0 g
  • Kolhydrater 11,2 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 3,1 g
  • Fibrer 2,7 g
Rik på
Vitamin E
22% DRI
Rik på
Vitamin B6
12% DRI
Rik på
Niacin (B3)
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,2 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
2,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den bakade potatisen och lägg på ett fat för servering.
  • Toppa med skagenröra för en smakrik kombination.
  • Servera kall som en del av en sallad eller bowl.
  • Strö över färsk dill eller gräslök för extra smak.
  • Använd som fyllning i en macka tillsammans med majonnäs och citron.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bakad potatis i kylskåp, antingen hel med skalet kvar eller skalad i en lufttät burk. Håll potatisen åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt den svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik att frysa om det är möjligt.