Fransk senap

100 g senap fransk består av relativt lite kalorier; är rik på kalcium och magnesium; och en bra källa till kalium, fosfor, protein och selen.

93,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,3 g / 100 g
Fett
5,0 g / 100 g
Protein
6,0 g / 100 g
  • Fett 5,0 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 5,3 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 6,0 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Kalcium
63% DRI
Rik på
Magnesium
31% DRI
Rik på
Järn
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,3 g
Socker totalt
0,9 g
Kostfiber
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korv eller kött och toppa med senap fransk för en smakrik macka.
  • Blanda senap fransk med majonnäs och använd som sås till hamburgare.
  • Servera senap fransk kall som dip till grönsaksstavar på picknick.
  • Strö över senap fransk i en potatissallad för extra smak.
  • Använd senap fransk som smaksättning i marinader för grillade rätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara senap fransk i en lufttät burk efter öppning för att bevara smaken. Håll burken i kylskåp för bästa hållbarhet. Se till att hålla den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt senapen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter på locket. Håll alltid torra ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.