Sås (med grädde, soltorkad tomat, basilika, vitlök)

100 g sås m. grädde soltorkad tomat basilika vitlök består av mycket kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, vitamin A, fosfor, kalcium och magnesium, men innehåller mycket salt och mättat fett.

200,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,4 g / 100 g
Fett
16,4 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 16,4 g
    • varav mättat fett 7,3 g
    • varav enkelomättat fett 6,1 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 8,4 g
    • varav sockerarter 6,9 g
  • Protein 4,3 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Jod
54% DRI
Rik på
Vitamin E
23% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,4 g
Socker totalt
6,9 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera såsen kall som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Toppa en varm pasta med såsen för en krämig och smakrik måltid.
  • Skiva bröd och bre ett generöst lager av såsen för en läcker macka.
  • Blanda såsen i en sallad för att ge extra smak och krämighet.
  • Använd såsen som fyllning i wraps tillsammans med grillad kyckling och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara såsen i kylskåp efter öppning, gärna i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, vilket gör att såsen kan bli vattnig när den tinas upp.