Salladsdressing (med rypsolja, Kartanon, Saariöinen, 39 % fett)

100 g salladsdressing med rypsolja, kartanon, saarioinen, 39 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin K och vitamin E; och en bra källa till vitamin C.

401,4 kcal
100 g
Kolhydrater
12,4 g / 100 g
Fett
39,2 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 39,2 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 22,9 g
    • varav fleromättat fett 13,0 g
  • Kolhydrater 12,4 g
    • varav sockerarter 12,3 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
79% DRI
Rik på
Vitamin E
63% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,4 g
Socker totalt
12,3 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
2,7 g
– varav fruktos
2,7 g
– varav sackaros
7,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skaka flaskan väl innan användning för att blanda ingredienserna.
  • Servera kall som dressing på sallader, grönsaksrätter eller som dip till grönsaker.
  • Toppa med färska örter som dill eller persilja för extra smak.
  • Använd i marinader tillsammans med citronjuice och vitlök för att ge kött eller fisk en smakrik yta.
  • Blanda med majonnäs och senap för en krämig sås till smörgåsar eller hamburgare.

Förvaring & hållbarhet

Förvara salladsdressingen i kylskåp efter öppning för att bevara smaken. Håll flaskan väl tillsluten för att undvika kontakt med luft och fukt. Låt dressingen svalna snabbt efter användning innan du ställer tillbaka den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.