Salladsdressing (med rypsolja, honung-senap, 36 % fett, Felix)

100 g salladsdressing med rypsolja, honung-senap, felix, 36 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin K och vitamin E.

384,7 kcal
100 g
Kolhydrater
16,0 g / 100 g
Fett
36,0 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Fett 36,0 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 21,0 g
    • varav fleromättat fett 11,9 g
  • Kolhydrater 16,0 g
    • varav sockerarter 15,1 g
  • Protein 0,3 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
74% DRI
Rik på
Vitamin E
57% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,0 g
Socker totalt
15,1 g
Stärkelse
0,9 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,3 g
– varav fruktos
1,4 g
– varav sackaros
12,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skaka flaskan ordentligt innan användning för att blanda ingredienserna väl.
  • Servera dressingen kall som en smakrik topping på sallader eller grönsaksrätter.
  • Toppa smörgåsar med dressingen för en extra smakdimension, gärna tillsammans med skivor av avokado eller rökt lax.
  • Använd dressingen som marinad till kyckling eller tofu innan grillning för att ge en söt och syrlig smak.
  • Prova att blanda dressingen med färska örter som dill eller gräslök för en extra fräschör i rätter som potatissallad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad flaska i kylskåp för att bevara smaken. Håll locket ordentligt stängt efter varje användning. Om dressingen är oöppnad, kan den stå i ett svalt och mörkt kallskafferi.

Låt alltid dressingen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Undvik att låta den stå framme länge, då detta kan påverka kvaliteten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag.

Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan förändra texturen och smaken på dressingen. Använd istället inom rimlig tid efter öppnande för bästa resultat.