Grekisk sallad (med salladsost och oliver)

100 g sallad grekisk m. salladsost oliver består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till jod och vitamin E.

87,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,2 g / 100 g
Fett
6,8 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 6,8 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 3,2 g
    • varav sockerarter 2,3 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin C
36% DRI
Rik på
Vitamin E
12% DRI
Rik på
Jod
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,2 g
Socker totalt
2,3 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva salladen och lägg den på en tallrik som en fräsch förrätt.
  • Toppa med färsk dill eller gräslök för extra smak.
  • Servera kall i en sallad tillsammans med tomater, gurka och rödlök.
  • Använd som fyllning i wraps eller mackor med kaviar och majonnäs.
  • Gör en smakrik bowl med quinoa, avokado och citronjuice.

Förvaring & hållbarhet

Förvara salladen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt salladen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla krispigheten.