Räkmajonnäs (räksallad, gatukök)

100 g räkmajonnäs räksallad gatukök består av mycket kalorier; är rik på vitamin E och vitamin B12; och en bra källa till vitamin A, fosfor, protein och selen, men innehåller mycket mättat fett.

457,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,9 g / 100 g
Fett
48,0 g / 100 g
Protein
5,2 g / 100 g
  • Fett 48,0 g
    • varav mättat fett 5,7 g
    • varav enkelomättat fett 19,6 g
    • varav fleromättat fett 20,4 g
  • Kolhydrater 2,9 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 5,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
40% DRI
Rik på
Vitamin E
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,9 g
Socker totalt
1,2 g
– varav sackaros
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva baguette eller bröd och bre ett generöst lager räkmajonnäs på.
  • Toppa en grönsallad med räkmajonnäs för extra smak och krämighet.
  • Servera räkmajonnäs i en skål som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Blanda räkmajonnäs med kokta räkor och avokado för en fräsch skaldjurssallad.
  • Strö över lite citronzest och svartpeppar för att lyfta smaken ytterligare.

Förvaring & hållbarhet

Förvara räkmajonnäs i kylskåp i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll burken väl tillsluten för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Låt alltid räkmajonnäsen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Undvik att frysa räkmajonnäs, då kan texturen påverkas negativt och bli vattnig när den tinas. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens.